Vi har laget gavekalender! Hver måned i 2018 trekker vi en eller flere vinnere blant månedens kunder i nettbutikken. Se månedens kalendergave nedenfor.

Månedens vinnere får tilsendt en bokashi- eller dyrkerelatert hilsen fra oss. Gavene i bokashikalenderen skal være nyttige, inspirerende og relevante for deg som lager jord med bokashi kjøkkenkompost. (Se eksempler fra inneværende og tidligere måneder nedenfor.) Nyt gaven selv, eller gi den bort til noen du vet vil ha glede av den.

Noen av gavene henter vi fra egen nettbutikk, andre fra butikker eller prosjekter vi liker og/eller samarbeider med. Alle som bestiller noe – hva som helst – i nettbutikken den aktuelle måneden, er med i trekningen.

Månedens gave i kalenderen lanseres i starten av hver måned – her på Bokashibloggen, i Bokashi nyhetsbrev og på Facebook-siden vår. Trekningen gjøres i starten av måneden etter. Alle vinnere får beskjed på e-post og gratuleres ved fornavn her på denne siden.

Med alle gode ønsker for 2018!

/bokashinorge.no

MARS : BOKEN SKILLNADENS SKÖRD

Mars-gaven i nettbutikken er hageblogger Sara Bäckmos bok om mat fra kjøkkenhagen: Skillnadens skörd.  Tre heldige kunder i bokashi-nettbutikken i mars 2018 vinner hver sin bok – signert av Sara. 

Vinnerne trekkes og bøker sendes ut i månedsskiftet mars/april.

Boken Skillnadens skörd (2017) handler om maten fra hageblogger Sara Bäckmos kjøkkenhage. I et helt år får leseren henge med Sara ut i hagen og drivhustunnelene, og inn på kjøkkenet. Bli med når Sara høster maten, og når hun lagrer og lager hverdagsmat fra hagen.

Boken inneholder nærmere 200 oppskrifter på enkel hverdagsmat med få ingredienser: ujålete, egendyrket og kjempegodt fra hagen.

MER OM BOKEN: LES UTDRAG

FEBRUAR : FRØ FOR VINTERSÅDD

Vinn frøpakke for vintersådd! Alle kunder i nettbutikken i februar er med i trekningen. Vi trekker to vinnere 1. mars 2018.

Vintersådd kaller vi det når vi legger frø i (eller på) kald/frossen jord ute i perioden desember–mars, dekker dem med tint jord og skuffer snø over om vi har. Frøene vi har valgt ut til februargaven, tåler å ligge i kald jord, og de spirer tidligere på våren når de er vintersådd, enn de vil gjøre om du først sår dem i april/mai. Vi opplever at vintersådde planter blir sterke og fine, og dessuten får vi bedre tid til alt det andre som skal gjøres på våren når en del av frøene allerede er sådd mens det ennå var vinter!

Månedens kalendergave i februar 2018 er frø for vintersådd. To av kundene i nettbutikken i februar vinner frøpakke som består av:

Spinat, “Gammason”
Hjertesalat, “Little Gem”
Asia-salat, “Mizuna”
Bataviasalat, “Maravilla de Verano”
Ruccola, “Ruca”
Brønnkarse/ Källfräne (på svensk)
Mini Pak Choi, “Green Fortune” (F1)
Pastinakk, “Halblange Weisse”
Dill

Vinnerne trekkes og frøpakker sendes ut i månedsskiftet februar/mars: ut og så!

LES MER OM Å VINTERSÅ FRØ
Så frø på vinteren
Vintersådd spinat
Vanning av vintersådde frø

LYKKE TIL!

MÅNEDENS VINNERE
Gratulerer til Trude og Rolf! Frøpakker er sendt: Lykke til med frø og fine avlinger. /bokashinorge.no

JANUAR : BOK & FRØ

  • Boken Rett fra jorda. Håndbok i selvforsyning
  • Økologiske ruccola-frø fra solhatt.no

Månedens kalendergaver i januar 2018 er bok og frø! Én heldig bokashikunde får tilsendt boken Rett fra jorda. Håndbok i selvforsyning + 2 pakker økologiske ruccola-frø fra solhatt.no i begynnelsen av februar.  I tillegg får to kunder til hver sin 3-pk med økologiske ruccola-frø.

Så dem nå! Ruccola kan du så på vinteren, i kald og frossen jord, så får du spiseklar ruccola tidligere enn vanlig til våren.

LES MER OM Å VINTERSÅ
Så frø på vinteren

LES MER OM BOKEN RETT FRA JORDA
Rett fra jorda. Håndbok i selvforsyning
(Utdrag fra boken)

LYKKE TIL!

MÅNEDENS VINNERE
Vi gratulerer Eva, Hilde og Henrik! Håper bok og frø blir til nytte og glede. /bokashinorge.no