Bokashi i media

Nysgjerrig på bokashi kjøkkenkompost? Se bokashi-rett-i-jorden demonstrert på NRK i beste sendetid, og les hva Dagbladet, VG og mange flere skriver om bokashi. Så mange gode bokashihistorier!

Telemarksavisa, juni 2017

“Ein får ikkje betre jord enn dette. Målet er å lage så mykje jord at eg ikkje trenger å kjøpe jord i det heile.” – Vår egen gjesteblogger Anette viser frem den fantastisk frodige hagen sin og forteller om å lage jord med bokashi i en flott reportasje i Telemarksavisa 28. juni 2017. Og vi har fått lov til å dele artikkelen!

Les hele artikkelen herAnette lagar hagejorda si sjølv

Les også Anettes gjesteblogger om bokashi:
Min første bokashi
Jordfabrikken min
Vannmelon i bokashi – helt rått(ent)?
Hvor sur er bokashivæsken, egentlig?

NRK Hagen min

“I løpet av 3–4 uker er alt det fermenterte matavfallet blitt til jord” i den fantastiske hagen til Odd og Amund på Hamar.

Odd forteller om bokashiprosessen og demonstrerer hvordan han lager kompostjord av matavfallet sitt med bokashi i programserien “Hagen Min” på NRK, i beste sendetid tirsdag 23. mai 2017.

I programmet bygger Odd og Amund et nytt bed i hagen, og viser hvordan de blander fermentert matavfall rett i jorda.

Gikk du glipp av programmet? Se avsnittet om bokashi kjøkkenkompost

Dagbladet Magasinet

Lørdag 13. mai 2017 handlet hagespalten i Dagbladet Magasinet om bokashi! Sveriges største hageblogger Sara Bäckmo lanserte sin norske søsterblogg sarabackmo.no våren 2017. Hun skriver også fast hagespalte i Dagbladet Magasinet.

“Min komposthistorie handler om mark på rømmen i en liten leilighet og om mus i hagen, men ender godt blandt millioner av mikroorganismer i en lufttett bøtte,” skriver Sara B.

Magasinet er betalt innhold digitalt.
Abonnenter kan lese bokashi-spalten her

VG+

VG+ skriver om bokashi i hagen til bokashibruker og hobbygartner Anita Dietrichson! Stor reportasje i Norges største avis 1. mai 2017

“Blir raskt til jord,” skriver VG. “Anita komposterer alt matavfall i en lufttett bokashibøtte. Nå har denne fulle bøtten hvilt i to uker, og det er på tide å blande avfallet med vanlig jord. I løpet av noen få uker er alt blitt til god, næringsrik jord …”

“Slik lykkes du som hobbygartner”
http://pluss.vg.no/2017/05/01/2783/2783_23981037

USBL-nytt

90 000 USBL-medlemmer kunne i februar 2017 lese en tre-siders artikkel om bokashikompost i bladet! Er du ikke medlem? Da kan du lese artikkelen her. Les om bokashi på side 60–62:

USBL-nytt 1-2017

OBOS-magasinet

Han vil dyrke, hun elsker å lage god mat og blogger om det. Før bar han hjem god jord i bæreposer fra svigermor, så fikk han bokashibøtter i bursdagspresang. Nå lager de næringsrik jord av matavfallet sitt, i en ettroms i Oslo.

Les om Henrik, Nora og bokashi kjøkkenkompost i desembernummeret av OBOS-magasinet.

Norsk Hagetidend

Norges største hagemagasin skriver om bokashi! Oktobernummeret 2016 inneholdt en informativ og fin artikkel om bokashi – og vakte stor interesse blant hagefolket.

Nettmagasin

Matmagasinet til dagligvarekjeden COOP Mega skriver om miljøvennlig håndtering av matavfall. Det er så bra! Lag superjord av det, og dyrk din egen mat – med bokashi!

Les artikkelen

Bok | Rett fra jorda

Vi elsker svenske hagebøker! I 2016 kom den svenske perlen av en bok Rätt ur jorden ut på norskHurra! Kompostkapittelet i den norske utgaven har et oppslag om bokashi.

Rett fra jorda : Håndbok i selvforsyning. Du kan bestille boken her.

NTB | Gjør matavfall om til planteføde

I august 2015 startet vi bokashibloggen og begynte å fortelle om bokashi på Facebook. Bare et par uker senere, før vi hadde åpnet nettbutikken(!) ringte NTB. Journalisten hadde funnet bokashi på Facebook og ville lage sak. Det resulterte i flotte reportasjer i 12–15 lokal- og regionalaviser landet over.

Det var bokashi i Tønsberg blad og Drammens Tidende, i Dagsavisen, Glåmdalen og Agderposten. Vi vet også at det var reportasjer i nord og i vest, men vi kjenner ikke til alle titlene.

Her kan du lese artikkelen i Agderposten.

DNB | Luktfri kompost på kjøkkenet

Omtrent samtidig som NTB-artikkelen gikk landet rundt, publiserte også DNB Eiendomsavisen en kjempefin sak om bokashi.

DNB Eiendomsavisen distribueres i alle postkasser i Oslo, Akershus og Østfold, som innstikk i Bergens Tidende og settes ut ved alle landets postkontorer.

Her kan du lese artikkelen på nett.

Matmerk.no | FB-siden Økologisk mat

– Prosessen er nokså rask, og du har næringsrik jord på noen uker. Artig, ikke sant?

“Aspirerende biolog” Ine Vik er gjesteblogger på matmerk.no. Hun anbefaler bokashi i en artikkel som også ble delt på Facebook siden Økologisk  mat. Bak siden står Debio, Oikos og Framtiden i våre hender, i tillegg til Matmerk.

Les artikkelen.

Grønne blogger | Erfaringer med bokashi

Tuuuusen takk til alle grønne bloggere som skriver om og deler sine erfaringer med bokashi! På bildet representert ved bergensbaserte Grønare Kvardag.