Hvor lenge må en bøtte stå til gjæring? Og hvor lenge KAN den stå? Må den stå innendørs?

To uker bør den fulle bokashibøtta stå til fermentering/gjæring, og i disse ukene må den stå i romtemperatur innendørs.

Etter to uker er bokashien klar til å komme i kontakt med jord, for å omdannes til jord. Men passer det ikke å tømme bokashien i jorden, eller blande den med jord i en kasse (en jordfabrikk) akkurat da, kan den stå i inntil et år uten å bli dårlig. Etter de to første ukene trenger den ikke stå innendørs lenger heller. Det gjør ingenting om det blir minusgrader. Bare pass på at det ikke bli for vått i bøtta: Da kan det begynne å lukte. (Det er fuktigheten som lukter, ikke bokashien, så om du kjenner lukt, er det bare å fjerne fuktigheten.) Har du kranbøtte, bør du tappe ut bokashivæske et par ganger i uken (i alle fall i starten) også når bøtta står til gjæring. Bruker du en vanlig bøtte, bør du legge en avis både i bunnen og på toppen av bøtta. Avisene vil holde det tørt nok.