BOKASHI FOR LIFE

livstidsgaranti på løse deler

Bokashibøttene er en del av hverdagen. Uhell skjer, og løse deler er mest utsatt. Nå kan du bestille bøttedeler gratis i nettbutikken; til bokashibøtter fra Bokashi Norge som du tidligere har kjøpt. Uansett hvor du har kjøpt bøtta!

Bestiller du en annen vare samtidig, sender vi delen i den samme pakken, uten at det påløper ekstra frakt for delen. Vi vil at du skal bruke bokashibøttene våre lenge.

HVA ER BOKASHI KJØKKENKOMPOST?
KOM I GANG MED BOKASHI
BOKASHI FOR BEGYNNERE

I Storbritannia har dagligvarehandelen en ordning de kaller «bags-for-life». Det er slitesterke handleposer som du betaler en slant for, og når den er utslitt eller ødelagt, kan du komme tilbake til butikken med den og få en ny gratis. Tanken er å motivere kundene til å bruke posen de kjøper, den samme posen, lenge.

Bokashi for life! Nå kan du bestille deler (lokk, kran, bunnrist, stapper og tappekopp) til bokashibøttene du tidligere har kjøpt, gratis i nettbutikken. Uansett grunn til at du trenger ny del: vi stiller ingen spørsmål. Ordningen gjelder for alle bøtter det står «bokashinorge.no» på; du betaler bare frakten. Bestiller du delen sammen med en annen vare (kanskje trenger du mer bokashistrø uansett?), tilkommer ingen frakt på delen du har mistet eller ødelagt.

Tidligere gjaldt garantien kun for bøtter kjøpt i nettbutikken. Den var en del av kjøpsbetingelsene for oss. Nå gjelder Bokashi for life for ALLE bøtter det står «bokashinorge.no» på, uansett hvor du har kjøpt bøtta.

SE VÅRE FORHANDLERE HER

Reklamasjoner er alltid fraktfrie! Slik forholder det seg med reklamasjoner og nye deler til bokashi’n du kjøper i nettbutikken på bokashinorge.no:

Reklamasjoner

Er det produksjonsfeil eller -mangler på bokashiutstyret du har kjøpt i nettbutikken hos oss, erstatter vi det kostnadsfritt for deg. Er det selve bøtta som ikke fungerer som den skal ved alminnelig innendørs bruk, sender vi deg en ny. Er det krana, lokket eller risten, sender vi deg ny del. Alle delene kan enkelt skiftes ut.

Slik går du frem ved reklamasjon:

REKLAMASJON PÅ SELVE BØTTA
Ta bilde av bøtta med feil på og skriv til oss på kundeservice@bokashinorge.no

REKLAMASJON PÅ LOKK, KRAN e.l.
1) Ta bilde av varen med feil på og skriv til oss på kundeservice@bokashinorge.no

ELLER

2) Trenger du strø eller noe annet fra nettbutikken samtidig? Da kan du bestille ny del gratis i nettbutikken. Det tilkommer ingen frakt på delen når du bestiller den sammen med en annen vare (se nedenfor). Du trenger ikke ta bilde eller skrive mail til oss.

Alle deler kan bestilles gratis i nettbutikken. Bestiller du bare delen(e), tilkommer frakt kr. 89,- (faktura sendes på e-post). (Har du en reklamasjonssak, bør du da heller ta bilde og skrive til oss på mail, så får du delen tilsendt fraktfritt.) Bestiller du strø eller noe annet i nettbutikken samtidig, tilkommer INGEN ekstra frakt på delen du trenger erstattet. Delen er gratis, og du kan bestille del og få den kostnadsfritt tilsendt sammen med den/de andre varene i du bestiller i nettbutikken på vanlig måte. Du trenger da ikke ta bilde eller skrive mail til oss.

REKLAMASJON PÅ BOKASHI KJØPT I BUTIKK
Ta delen eller bøtta du vil reklamere på, med til butikken hvor du kjøpte utstyret. Reklamasjoner på utstyr som er kjøpt i butikk, håndteres i butikkene.

MERK: Bokashi for life-garantien for løse deler gjelder nå også for bokashibøtter kjøpt i butikk. Alle løse deler kan bestilles gratis på nett. Ordningen håndteres i nettbutikken, og du betaler frakt på den gratis delen dersom du bestiller BARE del(er). (Bestiller du noe annet samtidig, faller fraktkosten på delen(e) bort.) Har du en reklamasjonssak, kan du unngå frakt ved å ta saken opp med butikken der du kjøpte varen.

Deler for livet

Vi opplever heldigvis ikke mye feil på bokashiutstyret vårt. Men bokashibøttene er en del av folks hverdag hjemme. En kunde fikk lokket til bøtta tygd i stykker av bikkja, et annet lokk ble tatt av vinden, og en bunn-rist ble kjørt over med bilen. En annen kunde var for hardhendt med kranen. Det er typisk lokket, kranen og kanskje bunnristen som er utsatt i hverdagslivet. Men uten disse delene virker ikke bokashibøtta som den skal.

Vi vil at folk skal lage jord av matavfallet sitt med bøttene de kjøper av oss. Lenge. Derfor erstatter vi ødelagte eller bortkomne deler for alltid. Hvis lokket eller krana på bøtta går i stykker eller slutter å virke, får du ny hos oss. Ordningen gjelder for alle løse deler til bokashibøtter med «bokashinorge.no» på. Se fraktbetingelser over.

NB! Garantiordningen gjelder når en del er mistet eller ødelagt, til bokashibøtta du tidligere har kjøpt. Vi ønsker ikke å forbruke eller spre flere plastdeler enn nødvendig og sender ikke med reservedeler til kunder som bestiller bokashi for første gang.

Bestill nye deler gratis i nettbutikken
LOOP for life

Er lokket tett nok? Ta tuppertesten

Hvor tett er tett nok? Bokashibøtta må være så tett at de fermentative bokashimikrobene klarer å dominere mikrolivet i bøtta. Det skal være ganske tett. Men du vil ofte ikke kunne avgjøre om det er tett nok ved å SE på lokket, det sitter ikke helt tett inntil rent visuelt. Lukt er heller ikke noen sikker indikasjon i seg selv. Det er oftere fuktighet enn luft som skaper lukt i bokashi når du bruker originale bokashibøtter. Mer om fuktighet nedenfor.

Vi oppfordrer til å ikke bestille mer plast enn nødvendig. Forsikre deg om at det faktisk er lokket som er problemet før du bestiller nytt. For å finne ut om det er tett nok, kan du ta en såkalt tuppertest. Testen gjøres slik:

  1. Sjekk at kranen er lukket
  2. Press med flat hånd ned midt på lokket samtidig som du løfter på en flik av lokket i et hjørne. Slik presser du ut luft av bøtta og skaper et undertrykk: lokket får et søkk ned på midten
  3. Dersom bøtta ikke er tett nok, siver luften ut igjen med en gang og lokket flater seg ut igjen med det samme.

Dersom lokkene/bøtta holder på luften, er det noe annet som er utfordringen. Er det lukt som gjør at du mistenker at lokket ikke er tett? Når du bruker originale bokashibøtter, er det mye vanligere at det er fuktighet som skaper lukt i bokashi enn utette bøtter. Lukt på gunn av overflødig fuktighet er imidlertid lett å fikse: Ser du kondens på innsiden av lokket/bøtta når du åpner den? Da er det for mye fuktighet nedi der, og fuktigheten siver ikke godt nok ut og ned i kammeret under. Det hender. Tørk bort kondensen og legg et par ark tørkepapir oppå matavfallet i bøtta i et par dager. Skift ut tørkepapiret daglig. Dette vil trekke ut fuktighet fra toppen også, og når fuktigheten forsvinner, forsvinner lukten også. Det er fuktigheten som lukter, ikke bokashien!

Pass også på å bruke riktig mengde strø: 2 spiseskjeer PER LITER matavfall.

Et skikkelig stalltips mot lukt i bokashi er å legge litt (knust om du vil) grillkull innimellom matavfallet i bøtta! Grillkull binder luktpartiklene og trekker til seg overflødig fuktighet. I bokashibøtta lades også kullet med bokashivæske som porsjoneres ut i jorden senere, over lang tid. Grillkull i bokashi blir altså veldig bra jordforbedringmateriale! Knus grillkullet litt hvis du ikke vil ha så store biter i jorden siden.

Mer om grillkull i bokashi
Mindre lukt i bokashi

Men altså: dersom bøtta ikke er lufttett, kan det også skape problemer i fermenteringsprosessen og gi lukt. Da kan du bestille nye lokk gratis i nettbutikken.

Bokashi on! For life.

/bokashinorge.no