Bokashi gavekalender! Hver måned i 2018 trekker vi en eller flere vinnere blant månedens kunder i nettbutikken. Se månedens kalendergave nedenfor.

Månedens vinnere får tilsendt en bokashi- eller dyrkerelatert hilsen fra oss. Gavene i bokashikalenderen skal være nyttige, inspirerende og relevante for deg som lager jord med bokashi kjøkkenkompost. Nyt gaven selv, eller gi den bort til noen du vet vil ha glede av den.

Alle som bestiller noe – hva som helst – i nettbutikken den aktuelle måneden, er med i trekningen. Vinnerne får beskjed på e-post.

/bokashinorge.no

DESEMBER: REDSKAPSLOMMER & VINTERFRØ

Nå senker snart vinteren seg over hele landet. Når det er blitt stabilt kaldt der du bor, kan du begynne å vinterså frø; ute, på kald og bunnfrossen jord. Mange frø tåler fint å ligge og vente på våren ute i frossen jord; og det er veldig praktisk, synes vi. Frø som er vintersådd, spirer tidligere til våren enn de ellers ville gjort, og du får tid til å gjøre andre ting på våren.

Desembergaven i bokashi gavekalender er et par fine og superpraktiske redskapslommer fra Operose og tre proser med frø som tåler å bli sådd ute midtvinters: salat, spinat og brønnkarse (water cress). Hvor kaldt det er, spiller ingen rolle. Har du lyst, kan du prøve! Har du ikke lyst til å så frø når det er kaldt, kan du vente med å så dem til våren.

Alle som bestiller noe i nettbutikken i desember, er med i trekningen om månedens kalendergave. Vi trekker to heldige vinnere i starten av januar 2019.

Slik gjør vi når vi vintersår frø ute
ENDELIG VINTER! UT OG SÅ
DYRK VINTEREN!

NOVEMBER: WIPE & CLEAN TIL JULEVASKEN

Ta julevasken med bakterier i år! Wipe & Clean er et naturlig, probiotisk all-rengjøringsmiddel med nyttige mikroorganismer: bokashimikrober. Vinn Wipe & Clean i nettbutikken i november!

Mange tradisjonelle vaskemidler er utviklet for å ha antibakteriell virkning. De fjerner bakterier uten å etterlate seg noe annet. Antibakterielle vaskemidler fjerner både uønskede og nyttige bakterier. Probiotiske vaskemidler erstatter i stedet uønskede bakterier, og fyller plassen etter dem med nyttige bakterier som hindrer at uønskede bakterier tar over igjen så raskt.

Probiotiske vaskemidler med nyttige bakterier er på full fart inn i markedet i Norge. I produktet Wipe & Clean er det bokashi-mikrobene som er i sving.

Hele 5 kunder i nettbutikken i november vinner en 2-liter bag-in-box med Wipe & Clean + spruteflaske. Det spiller ingen rolle hva du bestiller. Vi trekker og sender ut kalendergaven til vinnerne tidlig i desember – så de rekker julevasken!

LES MER OM WIPE & CLEAN
Vask huset med bakterier

Vi vasker drivhuset med Wipe & Clean

Vasker hagemøblene med Wipe & Clean

SPØRSMÅL OM HUSVASK OG BAKTERIER
Professoren svarer

OKTOBER: SARA BÄCKMO «VINTERODLING» (2018)

Hageblogger Sara Bäckmo er Nordens vinterdronning i hagen: hun dyrker og høster grønnsaker året rundt – i mange minusgrader, helt  uten elektrisk varme. I september 2018 slapp hun sin nye bok om å dyrke på vinteren, nå kan du vinne den!

I sin splitter nye hagebok Vinterodling (svensk for «vinterdyrking») får du følge Sara i hagen gjennom sensommeren og vinteren, og tidlig vår: Lær hva du kan så på vinteren, hvordan du kan overvintre planter for å få supertidlig bladgrønt til våren, og hva du kan dyrke for å ha og spise i kulda. Plukk Saras beste tips og høst av hennes erfaringer med å dyrke i kalde nordiske vintre. Det er moro å dyrke når det er kaldt!

Boken er på svensk og kom ut i Sverige i september 2018.

Tre av kundene i bokashi-nettbutikken i oktober 2018 vinner boken! Det spiller ingen rolle hva du bestiller, alle er med i trekningen. Vi trekker tre heldige vinnere i begynnelsen av november 2018. Vinnerne får beskjed på e-post.

SEPTEMBER: ØKOLOGISK SETTEHVITLØK

Dyrk din egen hvitløk, og nyt smaken av den lille vårhvitløken før løkene danner fedd til våren – eller av ferske hvitløkskudd i vinduskarmen hele vinteren!

Hvitløk dyrkes ved å sette fedd i jorden på høsten, så sent som mulig frø frosten kommer for alvor. Men det er viktig å bruke sertifiserte settehvitløk! De er varmebahndlet for å drepe patogener slik at du unngår å spre jordsmitte. Økologiske settehvitløk er det stor rift om, og de pleier å bli fort utsolgt på høsten. Vi har sikret oss et lite parti fra solhatt.no og tre heldige kunder i nettbutikken på bokashinorge.no i september 2018, får tilsendt to poser settehvitløk (à 250 g). Settehvitløk fra Solhatt er septembergaven i bokashi gavekalender 2018.

SLIK DYRKER DU HVITLØK

Hvitløk smaker aller best tidlig på forsommeren, før den utvikler fedd. Men det vet bare den som dyrker dem selv:-)

AUGUST: FOR SOMMERHÅR OG SÅRE HAGEHENDER

Vinn unisex-produkter til sommerslitent hår og tørre hagehender. Tre kunder i nettbutikken i august 2018 vinner produkter fra magrete.no

Magrete Martens Breivik lager kroppspleieprodukter av planter hun finner i naturen, eller dyrker selv – med bokashi.

I nettbutikken på bokashinorge.no i august kan du vinne unisex-produkter fra magrete.no: Sjampo og balsam med ringblomstekstrakt fra bokashi-hagen til Magrete i Arendal, og salven som Magrete selv anbefaler til hage-entusiaster: «Ringblomstsalven er genial for folk som jobber mye i hagen. Den kan brukes på insektsstikk, solbrenthet, om man kommer borti brennesle, på tørre og sprukne hender og føtter. Og på småsår, rifter og gnagsår.»

Produktene passer altså like bra til hagemenn som til hagejenter. Vi trekker tre vinnere i begynnelsen av september. Vinnerne får beskjed på e-post.

LES MER
EN BOKASHI-HAGE FOR HUD & HÅR
Om bokashikretsløpet i produksjonshagen og mikrofrabrikken til magrete.no. Og om produktene du kan vinne i bokashi-gavekalenderen i august 2018.

JULI: BOKASHIBOKEN & STRØ

Vinn bok & strø i nettbutikken i juli: Ingen bokashi uten bokashistrø! Og mange foretrekker informasjon og inspirasjon i bokformat – også om bokashi.

Boken Bokashi. Kjøkkenkompost for alle kom ut i 2017 og er både en håndbok og en inspirasjonsbok for deg som vil lage jord og dyrke med bokashi. Hvis du allerede har bokashiboken fra 2017, blir den en perfekt gave til hageglade venner.

Vi trekker 3 vinnere av bok  & strø i begynnelsen av august 2018. Alle vinnere får beskjed per e-post.

DETTE ER BOKASHIBOKEN
Bokashi. Kjøkkenkompost for alle (2017)

Les utdrag! Lær mer om hva som EGENTLIG skjer i bokashi, i kapittelet om Bokashimikrobene. I bøtta og i jorden.

MER OM BOKASHISTRØ
Hva er bokashistrø? Lag ditt eget
Hva er holdbarheten på bokashistrø?

JUNI: BOKEN BALKONGBØNDER (2018)

BLI BALKONGBONDE!

Boken Balkongbønder er ikke bare for den som bor i byen! Bokashipartner og Bybonde Andreas lærer bort alt han vet om å dyrke masse grønnsaker på liten plass: i krukker, plantekasser, bøtter og kar – på balkongen, i bakgården, på terrassen eller i kjøkkenhagen. Lær å lage og nære en god jord over tid, se hvordan du kan bygge kombinerte bokashi-jordfabrikker-sittekasser-plantekasser, få tips til smarte samplantinger og lure ferietriks – uansett hvor du bor. I boken møter du også seks andre by-dyrkere og får bli med hjem på balkongene deres.

Les utdrag fra boken
Å nære en levende matjord over tid
Slik planlegger du balkongjordet

Les også forfatternes kronikk om bakgrunnen og motivasjonen for å dyrke mat i byen, og for å skrive bok om det:
“Balkongbønder i byen”, NRK Ytring (2018)

Boken er rykende fersk i juni 2018 – og selvsagt månedens gave i bokashi gavekalender i juni. Alle kunder i nettbutikken i juni er med i trekningen om boken Balkongbønder. Vi trekker tre vinnere i begynnelsen av juli.

Vil du ikke vente?
Bestill Balkongbønder i nettbutikken

Boken inngår også i
Bokashi i byen startkit

VINN VERKTØYLOMMER

m/ godbit fra Hagemessen

Vi tror de er de beste og mest praktiske redskapslommene på hagemarkedet. Og fineste. Oppi dem har vi lagt en overraskelse fra Hagemessen 2018. Vinn dem i nettbutikken i mai!

Redskapslommer fra Operose. Alle kunder i bokashi nettbutikken i mai 2018 er med i trekningen om supre redskapslommer fra Operose. Lommene har massevis av praktiske rom og hemper, i ulike størrelser. Du fester lommene på et hvilket som helst belte og bruker dem til favorittbuksa i hagen!

Overraskelse fra Hagemessen 2018. Kom du deg ikke til Hagemessen i år? Bor du langt unna? Vi var der! Og vi kjøpte med oss en overraskelse til maivinnerne i gavekalender’n. Vinner du redskapslommer i mai, finner du også en godbit fra messen i dem.

Redskapslommene er unisex, såklart: både til Ham og Henne. Forøvrig spesialiserer Operose seg på arbeidsklær for jenter: bukser og jakker som er smart og comfy designet for kvinnekropper som jobber – ute i hagen, for eksempel. Lommene kan du altså bruke til den favorittbuksa du har! (Trenger du en ny, har de supre favorittbukser også på Operose. De er så bra! Designet for jenter, men vi vet absolutt om gutter som holder en knapp på dem også: operose.se)

Alle kunder i nettbutikken i mai er med i trekningen om redskapslommer med godbit fra Hagemessen 2018. Vi trekker tre vinnere i begynnelsen av juni.

Redskapslommen er kanskje de beste og mest praktiske på hagemarkedet. Vi elsker våre!

APRIL : FRØPAKKE

Dyrk dine egne gresskar til Halloween, eller prøv verdens beste – og vakreste – squash. Eller hva med en muslingsquash? I månedsskiftet april/mai er det tid for å så hagens saftige kjemper. Vinn frøpakker i gavekalenderen i april!

Månedens kalendergave i nettbutikken april 2018 er frøpakker med våre favoritter av gresskar, squash og agurk. Fem vinnere får frø tilsendt i begynnelsen av mai.

Hver pakke inneholder disse frøene
Squash, Costata Romeanesco
Muslingsquash, Custard White
Gresskar, Jack o´lantern
Nakenfrøgresskar, Olga
Agurk, Partner (drueagurk, F1)

Les mer om våre erfaringer med de ulike sortene, se bilder og les om hvordan du kan dyrke dem:

SAFTIGE SAKER FOR SOMMER OG HØST
Våre favoritter av gresskar, squash og agurk

MARS : BOKEN SKILLNADENS SKÖRD

Mars-gaven i nettbutikken er hageblogger Sara Bäckmos bok om mat fra kjøkkenhagen: Skillnadens skörd.  Tre heldige kunder i bokashi-nettbutikken i mars 2018 vinner hver sin bok – signert av Sara. 

Vinnerne trekkes og bøker sendes ut i månedsskiftet mars/april.

Boken Skillnadens skörd (2017) handler om maten fra hageblogger Sara Bäckmos kjøkkenhage. I et helt år får leseren henge med Sara ut i hagen og drivhustunnelene, og inn på kjøkkenet. Bli med når Sara høster maten, og når hun lagrer og lager hverdagsmat fra hagen.

Boken inneholder nærmere 200 oppskrifter på enkel hverdagsmat med få ingredienser: ujålete, egendyrket og kjempegodt fra hagen.

MER OM BOKEN: LES UTDRAG

MÅNEDENS VINNERE
Gratulerer til Jenny, Venke og Espen! Bøker er sendt: God bok! /bokashinorge.no

FEBRUAR : FRØ FOR VINTERSÅDD

Vinn frøpakke for vintersådd! Alle kunder i nettbutikken i februar er med i trekningen. Vi trekker to vinnere 1. mars 2018.

Vintersådd kaller vi det når vi legger frø i (eller på) kald/frossen jord ute i perioden desember–mars, dekker dem med tint jord og skuffer snø over om vi har. Frøene vi har valgt ut til februargaven, tåler å ligge i kald jord, og de spirer tidligere på våren når de er vintersådd, enn de vil gjøre om du først sår dem i april/mai. Vi opplever at vintersådde planter blir sterke og fine, og dessuten får vi bedre tid til alt det andre som skal gjøres på våren når en del av frøene allerede er sådd mens det ennå var vinter!

Månedens kalendergave i februar 2018 er frø for vintersådd. To av kundene i nettbutikken i februar vinner frøpakke som består av:

Spinat, «Gammason»
Hjertesalat, «Little Gem»
Asia-salat, «Mizuna»
Bataviasalat, «Maravilla de Verano»
Ruccola, «Ruca»
Brønnkarse/ Källfräne (på svensk)
Mini Pak Choi, «Green Fortune» (F1)
Pastinakk, «Halblange Weisse»
Dill

Vinnerne trekkes og frøpakker sendes ut i månedsskiftet februar/mars: ut og så!

LES MER OM Å VINTERSÅ FRØ
Så frø på vinteren
Vintersådd spinat
Vanning av vintersådde frø

LYKKE TIL!

MÅNEDENS VINNERE
Gratulerer til Trude og Rolf! Frøpakker er sendt: Lykke til med frø og fine avlinger. /bokashinorge.no

JANUAR : BOK & FRØ

  • Boken Rett fra jorda. Håndbok i selvforsyning
  • Økologiske ruccola-frø fra solhatt.no

Månedens kalendergaver i januar 2018 er bok og frø! Én heldig bokashikunde får tilsendt boken Rett fra jorda. Håndbok i selvforsyning + 2 pakker økologiske ruccola-frø fra solhatt.no i begynnelsen av februar.  I tillegg får to kunder til hver sin 3-pk med økologiske ruccola-frø.

Så dem nå! Ruccola kan du så på vinteren, i kald og frossen jord, så får du spiseklar ruccola tidligere enn vanlig til våren.

LES MER OM Å VINTERSÅ
Så frø på vinteren

LES MER OM BOKEN RETT FRA JORDA
Rett fra jorda. Håndbok i selvforsyning
(Utdrag fra boken)

LYKKE TIL!

MÅNEDENS VINNERE
Vi gratulerer Eva, Hilde og Henrik! Håper bok og frø blir til nytte og glede. /bokashinorge.no