Dette er bokashi gavekalender 2019

Vi har gavekalender hele året hos oss! Alle som bestiller noe i nettbutikken på bokashinorge.no, er med i trekningen om månedens kalendergave. Vi trekker to vinnere hver måned. I 2019 er bokashikalenderen en frøkalender.

Hver måned gjennom hele 2019 trekker vi to vinnere av et par redskapslommer fra Operose og tre poser frø, som det passer å så når du får dem. Frøene har vi kjøpt fra Solhatt økologiske frø, Runåbergs frøer eller Impecta: alle tre er nordiske frøprodusenter som selger toppkvalitet frø, tilpasset nordisk klima. Redskapslommer fra Operose var en av de mest populære gavene i 2018-kalenderen. Og vi elsker våre.

Månedens kalendergave i nettbutikken lanseres i starten av hver måned – her på Bokashibloggen, i Bokashi nyhetsbrev og på Facebook-siden vår. Trekningen gjøres i starten av måneden etter. Alle vinnere får beskjed på e-post.

Det spiller ingen rolle hva du bestiller – ALLE kunder i nettbutikken er med i trekningen om redskapslommer og frø, hver måned.

SÅ HELE ÅRET

Frøene som sendes ut i februar, er sånne som må sås tidlig innendørs. Resten kan du så ute når du får dem. Hvis du vinner og får frø fra oss i mars eller november, kan du altså så dem ute på bunnfrossen jord midt på vinteren. Eller du kan vente til våren kommer:-)

Javisst kan du så hele året! Også ute. Vi elsker å så midtvinters, på kald og frossen jord. Vi bare spar og børster vekk snøen, og sår: salater, spinater, ruccola, brønnkarse, persille, pak choi, sommergulrøtter, pastinakk, grønnkål, sommerblomster og sukkererter. Blant annet.

Så frø på vinteren. Ute
Endelig vinter – ut og så!
Dyrk vinteren! Derfor elsker vi å dyrke når det er kaldt

Få flere bokashi- og dyrketips i bokashi nyhetsbrev!

Alle vinnere mottar frøene sine i et par redskapslommer fra Operose (operose.se). Knallfine og superpraktiske i hagen!

I lommene: måned for måned

Nedenfor kan du se hva som ligger i lommene på månedens kalendergave gjennom 2019. Det KAN oppstå enkelte endringer, men frøene du finner i lommene vil alltid være egnet for å så omtrent når du mottar dem, litt avhengig av hvor i landet du bor.

Januargaven (sendes ut i februar): Tomat, paprika, chili
Februargaven (sendes ut i mars): Bataviasalat, spinat, grønnkål
Marsgaven (sendes ut i april): Mangold, rødbeter, sukkererter
Aprilgaven (sendes ut i mai): Squash, gresskar, agurk
Maigaven (sendes ut i juni): Sukkererter, gulrot, reddiker
Junigaven (sendes ut i juli): Vintersalat, bataviasalat, dill

Juli (sendes ut i august): Vintersalat/ feldsalat, ruccola, reddik
August (sendes ut i september): Spinat, ruccola, mizuna
September (sendes ut i oktober): Økologisk settehvitløk
Oktober (sendes ut i november): Persille, pastinakk, salat
November (sendes ut i desember): Salat, pak choi, dill
Desember (sendes ut i januar): Spinat, bataviasalat, sommergulrot

JANUAR | chili, paprika, tomat

FEBRUAR | salat, spinat, grønnkål

MARS | mangold, beter, sukkererter

I april kan du så nesten alt! Selv om det er vinter ennå der du bor, kan du så sukkererter: de er fine å vinterså. Mangold og beter har lett for å gå i stokk om du sår dem for tidlig, men i slutten av april går de i jorden her hos oss (Nesodden utenfor Oslo). Vinn frøene i nettbutikken i mars!

Mer om frø og sorter:
Mangold-favoritten «Fordhook giant»
Sukkerertene «Carouby de maussane»
Rødbeten «Boro» (F1)