Bokashi nettbutikken er åpen igjen

Fredag kveld 29. november 2019 brant Bokashi Norges lager ned til grunnen. Allerede mandagen etter åpner vi nettbutikken igjen: vi har en container med bokashiutstyr som ikke brant, og 1000 kg strø var på vei til Nesodden da brannen brøt ut. Det blir butikk av sånt.

Ingen mennesker kom til skade i brannen; det er alltid og uansett det viktigste. Men hele bygget hvor varelageret vårt var, og hvor all pakking og utsendelse av bokashi håndteres fra, brant ned. All bokashi og Microferm og Wipe & Clean og andre varer, alle etiketter og brosjyrer, emballasje, printere og annet utstyr. Hjelpes! Vi måtte stenge nettbutikken inntil videre.

“Vi er lei oss for den dramatiske hendelsen”,  skrev vi på Facebook neste dag. “For alt som er gått tapt og for alle de fine folka på vekst- og attføringsbedriften Remontér som har mistet den flotte arbeidsplassen sin. Heldigvis kan alle folka få en klem, og hus og varer kan erstattes.”

Det har vi jobbet med denne helgen: Remonter og Nesodden kommune begynte så snart de fikk gnidd den lille søvnen de hadde hatt den natten, ut av øynene lørdag morgen. Heia! De andre Remonter-kundene og vi jobber med vårt. Og finner løsninger.

Hell i uhell

Vi hadde altså en container med bokashibøtter, og et større kald-lager litt lenger unna. Litt enkel logistikk, så kunne bokashi-bøtteballetten gå i gang igjen.

Før helgen måtte vi stenge nettbutikken inntil videre. Nå går vi videre. 

Bokashistrø kan dog ikke ligge på uoppvarmet lager i Norge på vinteren. Vi visste at 1000kg strø var på vei til oss på Nesodden da brannen brøt ut, det var jo UTROLIG flaks! Men hvor kunne vi oppbevare paller med bokashistrø nå? I løpet av helgen ankom strøet terminalen i Oslo, hvor skulle vi be om å få det levert? Ikke på kald-lageret. Og hvor kunne vi pakke og sende fra?

Strøet fikk stå litt på terminal i Oslo, for å gi oss tid til å finne ut hvor vi kan gjøre av det. Mandag fikk vi låne lokaler hvor vi kan pakke og sende fra midlertidig. Så da er vi i gang!

Bestill bokashi

Nettbutikken er åpen for bestillinger igjen mandag 2. desember. Første forsendelse etter brannen går torsdag eller fredag samme uke.

Begrenset vareutvalg

Vi har ikke fullt sortiment i nettbutikken igjen foreløpig. Langt i fra. Vareutvalget vil være begrenset en tid. Alt biokull er borte. Kullbonden på Hurum har tatt saken: han produserer det han kan og håper å kunne levere så vi har biokull på nyåret. Og alle bøkene våre brant: Balkongbønder må vi bestille på ny, Bokashiboken er det veldig lite igjen av hos forlaget. Julekitene vi hadde satt sammen til årets julekampanje, med biokull og bokashiboken, er tatt av. Vi mangler Microferm og Wipe & Clean og det meste annet; men vi HAR bokashi! Hurra!

Gründere hjelper hverandre

Anettes mann er også gründer, og har større lokaler enn oss, ikke så langt unna. De er varme nok for bokashistrø, men under ombygging og ikke noe sted å installere seg for lengre tid med arbeidsledere og medarbeidere fra Remonter. Vi får pakke sjæl. Lokalet er romslig, oppvarmet og velegnet til å ta i mot store biler som henter og leverer paller med bokashi. Vi har flyttet inn i et hjørne der sålengs. Tusen takk for hjelpen! Nå har vi en slags pop-up bokashi webshop:-) BUTIKKEN ER ÅPEN!

Og så Remontér, da. Ingen som ligger på latsiden der heller. Er vi heldige, er de i gang med bokashioppgaver allerede neste uke. For noen partners!

Mer om vekst- og attføringbedriften Remonter
VI PAKKER BOKASHI’N DIN

Takk for all støtte!

Vi har mottatt hundrevis av heiarop og støtteerklæringer fra bokashivenner over hele landet siden vi meldte om brannen. Så mye oppriktig medfølelse og bokashilove, oppmuntring og support! Det har vært fantastisk: DERE er helt fantastiske.

Bokashifolk er de BESTE kundene. Antakelig de beste folka punktum.

Dette finner du i bokashibutikken

Vi har bokashikit, bøtter og strø.

Du kan også bestille bokashikit med to og tre kilo strø om du ønsker det. Bokashistrø har vi som 1kg, 2kg (2-pk) og 4kg (4-pk). Vi har ingen etiketter eller brosjyrer igjen etter brannen; strøet kommer altså uten etikett og pakkedato på posen, men det er heeeelt ferskt og nyankommet og holder fint i et par år om du oppbevarer det tørt og i romtemperatur. Vi garanterer holdbarheten i ett år fra du bestiller. De grå/grønne bokashibøttene ser ut som de pleier, med bokashinorge.no-etikett på fronten.

Bokashi on!