BOKASHIBØTTER I RESIRKULERT PLAST

Bokashibøtter fra Bokashi Norge er laget av 100 % resirkulert plast, utviklet i Europa.

Hva er bokashi kjøkkenkompost?
Hvorfor bokashi-kompost?
Bokashi: den miljøsmarte komposten

100% resirkulert plast

Jaaa! Nå er alle bøtter fra Bokashi Norge laget av 100 % resirkulert plast*. Dette viktige skifte i bøttemateriale skjedde på slutten av 2017.

Plastmaterialet kalles Procyclene og er utviklet av europeiske Interseroh. Sammensetningen lages av husholdningsavfall som sorteres nøye og prosesseres (gasses av, filtreres, renses) under strenge kvalitetskrav, til å bli plastgranulater av 100 % resirkulerte materialer med egenskaper som tidligere ikke var mulig å få til ved gjenbruk. Procyclene er blitt en fullgod erstatning for plastsammensetnigner som tidligere ble laget  av råolje.

Bøtte-produsenten vår bekrefter: Fra nå av er det dette materialet – og bare dette – som brukes til å lage den grå plasten til bokashibøttene våre.

*Alt det grå på bøttene er laget av 100 % resirkulert plast: Procyclene.

Hvorfor plast overhodet?

Helst skulle vi solgt bokashibøtter i et annet materiale enn plast, naturligvis. Det er altfor mye plast i omløp allerede. Men bokashibøtter må være lufttette over lang tid (de skal vare lenge), lette (av frakthensyn og av hensyn til deg som skal håndtere dem) og ikke for dyre (slik at mange har råd til å lage jord av matavfallet sitt enkelt, raskt og uten vond lukt). Bokashibøtter består av flere deler: de har rist i bunnen og tappekran til bokashivæske, og skal likevel ha alle egenskapene over. Da er plast et velegnet materiale. Man får velge sin plast med omhu; og bokashibøtter til kompostering av matavfall er et godt og miljøsmart plastvalg i det store regnskapet. Særlig når plasten er resirkulert.

LES OGSÅ
Derfor er bokashi bedre for miljøet

Husk at du også kan lage jord av matavfallet ditt med bokashi uten å kjøpe plastbøtter. Enhver helt lufttett beholder funker! Slik gjør du bokashi uten bokashibøtte.

Men altså: fra desember 2017 er alle våre bokashibøtter av resirkulert plastmateriale. Takk!

Våre bokashibøtter og -kit