Dyrk enkelt | bok og bokashi

Dyrk enkelt! Også når det er bratt og kaldt og liten tid. Hageblogger og bokashiekspert Maria Berg Hestad har laget bok. Den er må-ha. 

«Om du har et lite plenstykke eller en ubrukelig skråning i hagen, Maria har gode råd om hvordan du får til en enkel kjøkkenhage uten å bli hageviter først,» skriver forlaget om boken Dyrk enkelt. Så bra! Sånn skal det være. For vi er så mange som vil dyrke og lykkes i kjøkkenhagen. Men de færreste av oss er hagevitere; og så er vi så mye annet: Vi er foreldre og kolleger og joggere og lesere og venner og hundeeiere, kanskje. Travle, er vi. Og noen av oss er litt late. Vi er bortreist av og til, og nedsnødd. Dessuten bor vi på en knaus, eller i ei røys, eller på skyggesiden og med liten plass langt nord i verden. Maria bor på nordvestlandet, på en skrå tomt (som så mange andre i Norge) med tre unger og et helt liv. Der bodde og jobbet hun som ingeniør i 2013, da hun begynte på kjøkkenhagen. Snart begynte hun med bokashi også, og bloggen Det grønne skafferi.

Resten er et lite stykke grønn hagehistorie – nå samlet mellom to permer i boken Dyrk enkelt. Den er så fin!

Før og etter, og året rundt

Bli med ut i Marias hage – før og etter. Før og etter kjøkkenhagen, altså. Det er total forvandling i en skråning på nordvestlandet! I boken viser Maria deg veien til det det grønne paradiset helt fra start.

Jord, jord, jord, sier Maria. Det ene kapittelet i boken HETER det, og handler om å lage og dyrke i god jord. Hjemme, i hverdagen. Bli med hjem til Maria og se! Hun lager jord av familiens matavfall med bokashi (og deler smarte bokashi-tips i boken) men også av veldig mye annet, der rundt husveggene.

Boken byr på massevis av lure så-teknikker året rundt; med fine lister over hva som funker best å så hvordan og når. Videre får du supersmarte dyrketeknikker, også for vinteren og våren – uten drivhus. Deretter tar Maria med de grønne fingrene deg i hånden, og leier deg gjennom hele vekstsesongen. Grip den!

Du får varierte, billige og enkle gjødseltips, og råd om vanlige skadedyr, pep talks og inspirasjon, og et par knallgode oppskrifter – og så får du skikkelig lyst til å gå ut i hagen. Noen ganger er det kanskje DET du trenger aller mest. I hverdagen. Den viktigste oppskriften har Maria spart til slutt: en enkel og sunn oversikt – måned for måned i kjøkkenhagen. Alle månedene. Det er oppskriften på det gode liv.

Bla i boken her!

BOK OG BOKASHI

Nå har vi boken i nettbutikken! Vi selger den også sammen med bokashi.

Først boken, så bloggeren

Fra oktober 2020 møter du også Maria her på bokashinorge.no! Da flytter bokashihagen hjem til Maria på nordvestlandet, og Maria begynner som innholdsredaktør og bokashiekspert i Bokashi Norge. Det er helt sant.

Les mer her
NYE KREFTER I BOKASHI