Lad jorden i drivhuset med overskudds-bokashivæske

Lad jorden i drivhuset med bokashivæske

Mange lurer på hva de skal gjøre med overskuddet av bokashivæsken nå utover høst og vinter, når det ikke vokser særlig mye som trenger gjødsel. Da er drivhuset en joker. 

Jeg pleier å lade opp jorden i drivhuset på høsten med overskudds-bokashivæske. I drivhuset regner det ikke og jorden opplever ikke utvasking slik som jorden ute i hagen.  Når vi gjødsler jorden i drivhuset vil den bli værende der, spesielt om vi har matet den med mye organisk materiale som kan ta imot og holde på denne væsken. Litt biokull i ny og ned er en smart investering for oss vil ha fleksibilitet og tilføre jorden gjødsel i væskeform når det passer oss. Men annen grov kompost gjør også nytten som «oppladbart batteri». Hvorfor ikke dekke til jorden i drivhuset med løv eller annet dekke, så bevares næringen enda bedre fordi jordlivet beskyttes og blir mer aktiv gjennom vinteren?

KLAR FOR VINTERDYRKING

Med oppladet jord, er vi også klare for å så midtvinters, om vi vil. Eller hvorfor ikke begynne allerede nå? Jeg pleier å sette noen fedd hvitløk, så noen bondebønner og sukkererter i en krok av drivhuset nå på høsten. Spinat, salat og mizunasalat er andre favoritter å satse på å så nå. Kanskje overlever de vinteren og gir deg supertidlig avling neste år?

Les mer her: DYRK VINTEREN

Resultatet av en vel gjødslet jord og litt mot til å så høsten i forveien.

For flere tips til hvordan forberede jorden før vinterdyrking i drivhuset, kan du se i klippet under:

Men alt starter med en oppladet jord full med næring.

2020-10-09