Pai med spinat og pak choi

I posten om jordforbedring med bokashi lovet jeg at det skulle bli pai med sommerspinat og pak choi til kvelds. Det ble det. Her er oppskriften:

Paibunn til en stor og dyp form:
100g smør
250 g hvetemel (fibra, små havregryn og hvetemel i god blanding)
1 dl vann
1 ts eddik/hvitvinseddik

Prikkes med gaffel og forstekes i 10 minutter på 200. Slå deretter ovnen ned til 175.

Fyll:
Masse spinat (gjerne 4-500 g)
– eller en blanding spinat og pak choi
1 løk
Urter (Det du måtta ha tilgjengelig. Jeg har sådd oregano, bladpersille, kruspersille og timian, og brukte en god neve med litt av hvert av dette)
1 beger seterrømme
200 g fetaost
Oliven hvis du liker det

Stek spinat og pak choi i en panne med en god klatt smør, til alt vannet i spinaten er fordampet. Hakk urtene og dryss dem over. Litt salt og godt med nykvernet pepper.

Blank finhakket løk i en annen panne.

Ha rømme og smuldret feta i en bolle og rør innholdet fra pannene i. Tøm fyllet i det forstekte paiskallet, ha oliven på toppen hvsi du vil, og stek paien videre i ca. 40 minutter.

Den er minst like god dagen etter!

/ah/ bokashinorge.no

Om bokashibloggen

På bokashinorge.no blogger vi om bokashi – i hverdagen og i kjøkkenhagen – og om økologisk dyrkingsmoro mer generelt. Vi deler egne erfaringer og det vi lærer av andre. I bokashinorge.no er vi som folk flest: forskjellige. Mens Andreas er vokst opp med ulike komposteringspraksiser i en familie som har vært selvforsynt med økologiske grønnsaker siden 70-tallet; er Anette nyfrelst og har anlagt kjøkkenhage våren 2015, med entusiasme og bokashi. Slik blogger vi også.

God leselyst!

bokashinorge.no