Vi pimper pose-kake med squash og bær

Når du har masse squash og solbær og veldig lyst på kake, men ikke så lyst til å bruke tid på å lage den. Pimp opp pose-brownies med squash og bær! 

Slik gjødsler vi bærbusker med bokashi kompostjord
Hva er bokashi kjøkkenkompost?
Slik dyrker du med bokashi

DYRKE, IKKE KOKE

Vi liker at det går fort på kjøkkenet. Mens vi har nærmest ubegrenset med arbeidslyst ute i kjøkkenhagen, er vi i markedet for short cuts når vi kommer inn. Du må altså lete andre steder etter krevende super-oppskrifter på imponerende retter laget av det du dyrker i bokashi-jorden din. Bokashibloggen blir aldri noen fancy matblogg. Dette tipset er mer sånn anti-super. Vi har pimpet opp en pose brownies fra Toro med mer snadder fra bokashi-hagen enn det er pulver i posen. Jepp: pose-kake. Men godt ble det! Fort.

MINDRE SUKKER

Utgangspunktet var altså en pose brownie-mix fra butikkhylla. Vi brukte den minste Toro-posen, til 12 brownies. Det var en tabbe. Kaken ble altfor god: neste gang blir det den store (24 brownies), og dobbelt så mye squash og bær såklart.

Det blir nesten 50 % sukker i brownies du lager av de posene. Grusomt mye, synes vi, og tenkte: Hva om vi tilsetter like mye godsaker fra kjøkkenhagen i røren, som de 550g brownie-mix posen inneholder? Det klarte vi med god margin. Vi må nærmest ha halvert andelen sukker i den ferdige kaken. (Og maksimert smaken!)

DETTE TRENGER DU

Fra kjøkkenhagen hentet vi en lagom stor squash, og plukket 7–8 dl solbær. Vi plukket også rent et lite bringebærkjerr (villbringebær) foran huset. Blåbærene på baksiden har duene spist, hvis ikke hadde vi sikkert plukket med noen av dem også.

Vi brukte to egg i stedet for ett, og fulgte ellers anvisningen på posen.

SLIK GJØR DU

Da røren var blandet sammen som beskrevet av Toro, startet moroa: Først tilsatte vi finrevet squash. (Skvis ut en del av vannet gjennom en melsikt eller lignende.) Vi brukte ikke hele squashen, men det kunne vi godt ha gjort! Prøv deg frem når du rører den i: mye squash gir saftig og god kake.

Deretter hadde vi i 2/3 av solbærene og moste det hele litt med stavmixeren. Resten av bærene rørte vi i hele. Vi hakket også i et par never valnøttkjerner.

På posen er angitt steketid 25–30 minutter. Vi ga kaken en halvtime på litt sterkere varme enn foreslått på posen.

NYYYYYT!

Pose-brownie slik du aldri har sett – eller smakt! – den før. Vi spiste den med rømme til. Ute.

/ah, bokashinorge.no