Kampanje: bokashi + ruccola i mars

Vi kjører ruccola-kampanje: Det er vår! Bestiller du bokashistrø eller valgfritt bokashi-kit i nettbutikken innen utgangen av mars 2017, får du med en pose økologiske ruccolafrø fra Solhatt i pakken. Kampanjeperioden går fra 14.–31. mars.

Hva er bokashi?
Hvorfor bokashi kjøkkenkompost?
Slik lager du kompostjord med bokashi

Hvis vi måtte velge å dyrke bare én eneste grønnsak selv (og kjøpe resten på butikken), er sjansen stor for at vi hadde valgt ruccola. Det er definitivt en av de grønnsakene du får mest igjen for å dyrke selv: egendyrket, nyplukket ruccola er liksom et helt annet produkt enn den ruccolaen du får kjøpt i butikken. Du tror det ikke før du har smakt det.

I tillegg er ruccola lett å dyrke – på balkongen, i pallekarm, på friland eller i vinduskarmen – den vokser raskt og egner seg utmerket for vintersådd og tidlig avling på våren. Den tåler også litt kulde på høsten, så vi fortsetter å så ruccola innimellom og etter andre avlinger til langt ut på sensommeren hos oss. Ruccola er kjøkkenhagens første og siste og alt i mellom: vi sådde første ladning i romjulen, neste i januar – den gror så det knaker i varmbenken nå – så sådde vi ruccola i kaldbenk, og nå sår vi snart litt inne igjen for å ha å plante ut i varmbenk eller kaldbenk om noen uker. Ruccola og bokashi er en perfekt kombinasjon for seriedyrking i kjøkkenhagen.

Les også: Så frø i kald og frossen jord på vinteren

Frøbutikken Solhatt økologiske frø tilbyr et stort sortiment frø av grønnsaker, urter og blomster. Alle sortene er økologiske eller biodynamiske og GMO-frie. Jasper og Tom i solhatt.no er erfarne økologiske hagebrukere og har som mål å øke bruk av økologiske og biodynamiske åpen pollinerte frø i Norge.

Så bra! Vi feirer våren og kjører solhatt-kampanje med ruccolafrø til alle som bestiller bokashi* fra nettbutikken i mars 2017. Ut og så – det er vår!

bokashinorge.no

* Kampanjen gjelder ikke bestillinger av EM-1 og melasse, forhåndsbestillinger av bokashiboken eller storskala bokashibøtter