Bokashistrø du får kjøpt hos bokashinorge.no er laget av hvetekli innsatt med en blanding av fem naturlige Effektive Mikroorganismer (EM) og sukkerrørmelasse.
De fem bakterietypene har følgende navn:
- Lactobacillus plantarum
En vanlig melkesyrebakterie. Probiotisk.
- Lactobacillus caseï
Også en vanlig melkesyrebatkerie, brukes i fremstilling av ost og som probiotika.
- Saccharomyces cerevisiae
Gjærsopp som også brukes i baking, øl- og vinproduksjon og finnes naturlig i magen.
- Rhodopseudomonaspalustris
Kjempeviktig bakterie som finnes naturlig i jord og vann. Den benyttes aktivt i biosanering/-rensing for å bekjempe gifter og forurensning i jord og vann.
- Rhodospirillum rubrum
En nyttig bakterie som finnes i vann, jord og avløp.
Alle bakteriene er hentet fra jordens naturlige bakterieflora og oppformert i et lukket laboratorium. Strøet er vegansk.