På bokashinorge.no blogger vi om bokashi – i hverdagen og i kjøkkenhagen – og om økologisk dyrkingsmoro mer generelt. Vi deler egne erfaringer og det vi lærer av andre.
I bokashihagen blir jorda stadig bedre. Vi ser en enorm forbedring på bare få år. Det er betryggende, for god jord kan gi god mat i krisetider...
Har du lyst til å komme i gang med å dyrke egne grønnsaker, men føler deg litt overveldet og vet ikke helt hvor du skal begynne? Vi ha...
Det begynner å krible i såfingrene, og det er jo ikke så lenge til det forhåpentligvis blir ordentlig vår. Du har sortert gjennom ...
Har du nettopp begynt å dyrke frem planter fra frø, har du kanskje hørt eller lest begrepet prikling. Det betyr i praksis bare at du flytter...
I 1979 ble en ganske betydelig mengde av den maten folk spiste produsert i private hager. Faktisk kom nesten 22% av frukt og grønt vi spiste derfra! Nå...
Er du klar for å så, men lurer litt på hva alle tegn og beskrivelser som står på frøposene betyr? Her får du en grund...
Hva er vel bedre enn egenproduserte tomater? Her viser vi deg hvordan du kan så tomater fra frø! I mars/april måned passer det fint å s...
Noen ganger spirer det etter bare et par dager, mens andre ganger skjer det aldri noen ting. Da er tusenkroners-spørsmålet: Hvorfor?
En av de mest populære grønnsakene i kjøkkenhagen er teknisk sett et bær! Tomater finnes i et tilsynelatende uendelig utvalg av sorter...
Vi vil jo gjerne ha levende jord. Det er derfor vi lager bokashi – vi vil ha mikroorganismer og meitemark, sopp og nytteinsekter av mange ulike slag. Vi g...
Kan du kaste papir i bokashibøtta di? Noen sier uforbeholdent "ja", noen sier like uforbeholdent "nei", men svaret er som vanlig hakket mer nyansert enn ...
Det er litt ulike regler fra et renovasjonsselskap til et annet rundt nøyaktig hva som skal kastes i matavfall. Det er også litt ulike regler for h...