1. Vent et par dager
Bokashimikrober som blir utsatt for lave temperaturer går i dvale. Det er nettopp derfor vi alltid må gi bokashien minst to uker i romtemperatur også, så mikrobene skal gå gjort jobben sin! Hvis strøet ditt har stått ute og frosset er det derfor nødvendig å gi mikrobene et par dager på å “våkne” før du tar strøet i bruk. Hvis ikke blir matavfallet liggende i bøtta uten virksomme mikrober i noen dager, og det er ikke bra.
2. Pass på at det ikke blir mye kondens inne i posen
Fuktighet er ikke så bra for mikrobene, og store temperaturforandringer vil kunne skape kondens. Strøet skal derfor helst tine opp igjen ganske sakte og gradvis. Du kan også ha strøet over i en annen egnet lufttett beholder når det har tint, så blir litt av kondensen igjen i posen.
3. Dobbeltsjekk produsenten
Det er ikke alle produsenter som lager strø som er stabilt nok til å tåle nedfrysing. Vårt strø tåler det fint, men vi har sett at det er andre produsenter som fraråder nedfrysing og som ikke kan garantere at det virker etterpå. Hvis strøet du har glemt igjen ute ikke er fra oss i Bokashi Norge, vil vi derfor anbefale å spørre produsenten før du bruker strøet.
//AS