Nå får du -30% på alle enkeltbøtter og -20% på 2, 4 og 10 kg strø. Gjelder t.o.m. 2/2 eller så langt lageret rekker

Iskaldt bokashistrø

Har du glemt bokashistrøet ditt ute i kulda? Kanskje det har blitt liggende i boden eller garasjen litt lenger enn du egentlig hadde tenkt – eller kanskje det ble glemt igjen i bilen over natten? Sånt skjer! Heldigvis kan du fremdeles bruke strøet, forutsatt at du gjør disse tre tingene:

1. Vent et par dager

Bokashimikrober som blir utsatt for lave temperaturer går i dvale. Det er nettopp derfor vi alltid må gi bokashien minst to uker i romtemperatur også, så mikrobene skal gå gjort jobben sin! Hvis strøet ditt har stått ute og frosset er det derfor nødvendig å gi mikrobene et par dager på å “våkne” før du tar strøet i bruk. Hvis ikke blir matavfallet liggende i bøtta uten virksomme mikrober i noen dager, og det er ikke bra.

2. Pass på at det ikke blir mye kondens inne i posen

Fuktighet er ikke så bra for mikrobene, og store temperaturforandringer vil kunne skape kondens. Strøet skal derfor helst tine opp igjen ganske sakte og gradvis. Du kan også ha strøet over i en annen egnet lufttett beholder når det har tint, så blir litt av kondensen igjen i posen.

3. Dobbeltsjekk produsenten

Det er ikke alle produsenter som lager strø som er stabilt nok til å tåle nedfrysing. Vårt strø tåler det fint, men vi har sett at det er andre produsenter som fraråder nedfrysing og som ikke kan garantere at det virker etterpå. Hvis strøet du har glemt igjen ute ikke er fra oss i Bokashi Norge, vil vi derfor anbefale å spørre produsenten før du bruker strøet.

//AS

Relaterte artikler

Bli kjent med hagen om vinteren

Vi får hverken gravd, luket eller plantet akkurat nå. Jorda er stivfrossen og hard, godt gjemt der nede under et tykt lag av snø. Men tiden d...

Vask bokashibøtta med snø

Mange bokashi-relaterte oppgaver er litt enklere å gjennomføre om sommeren, det må vi bare innrømme. For eksempel føles det mer...

Bokashivæske på høsten og vinteren

Er du usikker på hva du skal gjøre med bokashivæsken om høsten og vinteren? Vi har noen tips om hva du kan gjøre med den herlig...