Gi luft til røttene
Sterke røtter gir god vekst, derfor er det viktig at gressplenen får litt hjelp til å spre røttene sine i jorda. Har du en plenlufter, kan du selvfølgelig bruke denne. Har du ikke det, er greipet du bruker i kjøkkenhagen et godt alternativ. Bruk greipet til å stikke hull i plenen. Dette er en skånsom måte å tilføre luft i gjorda. Meitemarkene blir ikke kuttet av bladene på den elektriske plenlufteren, og her er sjansen til å få hjelp av barna i familien! Hvor ofte får de ellers lov til å gyve løs på gressplenen med greipet? Les mer om hvordan du kan lufte plenen.
Så nytt
Plenen kan lett dø av vinterkulden og da er det greit å benytte anledningen til å tilføre nye vekster i plenen. Mange sår ny gressplen i de områdene av hagen der plenen er tynn om våren. Men det er ikke bare gress som gir frodig plen! Vi slår et slag for å så inn blomsterengfrø istedenfor gress. Der du vil ha blomster i plenen, må du rake litt ekstra med jernraken for å rufse opp jorda før såing. Husk at blomstereng trives i skrinn jord. Det kan jo være perfekt på de stedene i hagen du har problemer med å få annet til å vokse. Skrinn og tørr jord er drømmeunderlag for blomstereng. Blomsterengen trenger heller ikke å klippes så ofte - mindre jobb på deg! Og så får du med et mylder av bier og innsekter på kjøpet. Godt for deg, godt for naturen!
Tilfør gjødsel
Selv plenen trenger gjødsel i ny og ne. Men pass på å ikke gjødsle for mye! Da må du bare klippe plenen så ofte. Velg et gjødsel som er spesielt tilpasset gressplenen, for eksempel Vulkamin. Strø på gjødslet i regnvær, eller pass på å vanne rett etterpå. Gjødsel som blir liggende rett på gresset kan forårsake svimerker på plantene hvis det ikke vannes ned i jorden.
sr / bokashinorge.no
Disse produktene hjelper deg i hagen: