Jeg pleier ofte å legge dem på et tørkepapir på benken ved siden av BioProffa-bøtta. Det ser litt rotete ut, men skallene tørker i løpet av maks to dager, så det tåler jeg. Eventuelt kan du ha dem på et brett i ovnen. Hvis jeg tørker eggeskall slik, pleier jeg å benytte anledningen etter at jeg har stekt noe annet og ovnen er varm i utgangspunktet – så bruker jeg ingen ekstra strøm på å tørke dem. Jeg legger eggeskallene inn på et brett og plasserer en sleiv i døråpningen så den blir stående såvidt på gløtt, akkurat som jeg ville ha tørket urter for eksempel. Og slik kan eggene ligge mens varmen siger ut. Da blir de tørre på null komma niks!
Når skallene er helt tørre knuser jeg dem. Ligger det bare et par skall på et tørkepapir, klemmer jeg dem kjapt sammen inni papiret og heller dem oppi BioProffaen sammen med alt annet matavfall som skal i bokashibøtta. Det blir såpass små biter at selvom de tar tid å bryte ned er det mye vanskeligere å få øye på dem i jorda.
Trenger jeg derimot kalk til noe spesifikt, knuser jeg heller skallene i en morter. Så er det bare å blande pulveret inn i jorda, eller strø det rundt kalk-elskende planter som roser, tomater, jordbær og kål. Du kan også bruke de knuste eggeskallene til å lage gjødselvann. Alt du trenger å gjøre er bare å la dem få ligge i vann noen dager, så er det klart til bruk.
// AS