-30% på utvalgte startpakker og -20% på 2 kg bokashistrø. Gjelder fra 11/11 til 1/12.

Tester bokashistrø i såjord

Vi har blitt tipset av våre bokashi-venner i utlandet om å blande bokashistrø i såjorden for å fremme ekstra god rotvekst. Det er klart vi må prøve!

Stiklinger og frøspirer har små, tynne og ømfintlige røtter som ofte ikke trives i veldig næringsrik jord. Derfor skal vi være forsiktige med å gi for mye bokashijord eller bokashivæske til småplantene, det kan bli for sterk kost rett og slett. Men de gode EM-bakteriene har småplantene uansett godt av – mikrobene forbedrer jordhelsen og legger forholdene til rette for sunn plantevekst.

 

Bokashistrøet aktiverer og stimulerer jordlivet. Dette jordlivet produserer nyttige substanser som anti-oksidanter, naturlige veksthormoner og organiske syrer som i sin tur stimulerer veksten til små planter. Bokashistrøet forbedrer immunitet og fremmer rotutvikling. Vi har jo allerede sett at plantene vokser utrolig godt med bokashi-bakterier, så dette synes vi at høres veldig plausibelt ut!

Bare se bildet under som illustrerer rotvekst med (til høyre) og uten bokashistrø i jorden hos to likt behandlede tomatplanter. (Foto: Agriton)

Bokashistro-i-sajord-2.jpg

Personlig har jeg hatt noen utfordringer med hærmygg innendørs – og hærmyggen foretrekker å spise allerede svake og skadde røtter. Dersom jeg kan legge forholdene til rette for at rotveksten skal bli så sunn som mulig, gjør jeg det samtidig mindre gunstig for de hærsens hærmygg-larvene i jorden min? Time will show!

Utrolig praktisk er det jo også å kunne bruke noe man allerede har i hus, slik som bokashistrø.

Blandingsforholdet er 2-4 % bokashistrø i jorda. Det vil si 2-4 dl strø i 10 liter jord. Prøv du også – og fortelle oss gjerne om resultatet!

// MBH

Relaterte artikler

Lag din egen såjord

Når vi graver ned bokashi og og annet organisk materiale i jorden, får vi jord til overs. Den bunkrer vi til vinterens bokashi jordfabrikker –...

Bunkre jord på høsten

På høsten bunkrer vi gammel hagejord fra kjøkkenhagen. Den oppbevarer vi i porsjonsposer til vi skal blande bokashi og jord til vinterens ko...

Løv + bokashi = jord

I oktober blandet vi høstløv og bokashi kjøkkenkompost i søppelsekker og plasserte dem i solveggen for våren: effektive lø...