-30% på utvalgte startpakker og -20% på 2 kg bokashistrø. Gjelder fra 11/11 til 1/12.

Bokashi: Enkelt, raskt og fleksibelt

Kompostering er en super måte å gjenbruke avfallet vårt på, og sørger for næringsrik og levende jord til plantene våre. Matavfall går fra å være søppel til å bli en utrolig verdifull ressurs – bare vi lærer oss hvordan vi skal omdanne det til jord. Leter du etter en enkel, rask og fleksibel måte å gjøre dette på? Bokashi er tingen!

Bokashi er enkelt. Det krever ingen jevnlig oppfølging, regelmessig tilførsel, vending eller lufting. Legg matavfallet ditt i bokashibøtta sammen med litt bokashistrø, så gjør mikrobene som lever i strøet resten av jobben for deg! Mikrobene fermenterer matavfallet (det skjer altså ingen forråtnelse) slik at det senere kan omdannes til jord i rekordfart.

Bokashi er raskt. Når bokashibøtta er full, skal den stå i fred og ro og jobbe litt i minst 2 uker. Deretter kan bokashien blandes med jord. Det er først når det fermenterte matavfallet kommer i kontakt med jord at det forvandles til jord. Men fordi det er fermentert og “forhåndsbehandlet” av mikrobene, går omdanningen superfort! 2-4 uker er ikke uvanlig, særlig sommerstid når det er varmt i været.

Bokashi er fleksibelt. Har du mye matavfall og fyller en bøtte på en uke? Det går fint! Har du lite matavfall og fyller en bøtte på 6 måneder? Det går også fint! Reiser du på 4 ukers ferie? Bøtta bare står og venter, og du kan fortsette å fylle på når som helst. Rekker du ikke å tømme ut den ferdig fermenterte bokashien på en stund? Det går fint det og – den kan stå et helt år om du vil. Det er heller ikke masse regler for hva du kan ha eller ikke ha i bøtta, eller hvor mye av hver ting. Det eneste du bør unngå er ting som er flytende, ellers går alt i bokashien.

Vil du lære mer? Her finner du detaljert informasjon om hele prosessen.

I disse startpakkene finner du alt du trenger for å begynne med bokashi:

Rabatt %
-30%
kr 2 595,00 kr 1 816,50

// AS

Relaterte artikler

Derfor virker bokashi

Sorterer du matavfallet ditt med kompostbøtter og bokashistrø? Da har du mange millioner medhjelpere! ”Virkestoffet” i bokashi er neml...

Bokashi kjøkkenkompostering på 1-2-3

Visste du at du kan kildesorterer matavfallet ditt og enkelt lage god jord hjemme? Bokashi kompostering er enkelt, krever liten plass og lukter ikke vondt. Her ...

8 enkle bokashitips i hverdagen

Sitter risten i bunnen av bokashibøtta fast når du skal vaske den? Er innerbøtta i Bokashi Loop umulig å få ut? Har du fåt...