Tilgjengelighet
Skal du bli skikkelig god til å kildesortere matavfall er det lurt å ha en matavfallsbeholder lett tilgjengelig. Du kan velge om du vil ha den på kjøkkenbenken eller i skapet. Velger du å ha den på kjøkkenbenken er det ofte lettere for hele husstanden å huske at de skal bruke den. Sørg for å ha et lokk på beholderen slik at du holder fluer unna matavfallet.
Lufttett beholder
Matavfall kan lukte vondt dersom det blir stående lenge i romtemperatur så derfor kan det være smart å samle matavfall i en lufttett beholder, eller i en spesialbeholder med kullfilter i lokket.
Luktfri avfallsbeholder med kullfilter
Tøm ofte
Matavfallet som oppbevares inne på kjøkkenet bør tømmes ofte slik at det ikke begynner å råtne. Skulle du ha lang vei til avfallspunktet for matavfall kan du fint samle flere dagers matavfall i en stor lufttett beholder, som for eksempel en bokashibøtte. Ved å tilføre bokashistrø i den lufttette beholderen vil matavfallet fermenteres slik at det ikke stinker. Hver 14. dag, eller ved behov, kan du tømme innholdet over i kommunens matavfallsbeholder.
Komposter selv
Hvis du allerede er godt i gang med å kildesortere matavfall er det veldig enkelt å kompostere matavfallet selv med Bokashi-metoden. Dette fungerer både i hus og leilighet og vil i tillegg gi deg tilgang på både jord og gjødsel.
Bokashibøtter i mange farger