Våre dyktige pakkere hos Remontér Attføring tar en velfortjent juleferie, og vi vil derfor ikke sende ut varer i uke 52 og uke 1. God jul!
Så var høsten her igjen og hagen må forberedes til vinter. Men hva bør du gjøre i hagen?
Når høsten kommer begynner plantene å gjøre seg klare for vinter. I motsetning til småfuglene, som i skrivende stund romsterer r...
Høsten er en viktig tid i hagen! Plantene er riktignok i ferd med å visne ned for i år, men det er faktisk nå vi legger til rette for e...
Står pallekarmer og bed litt triste og tomme? Husk å dekke til jorda – det er bra for jordlivet og plantene, og det hindrer ugresset fra å...
Ikke kast gammel og sliten krukkejord - gjenbruk den! For å gi jorda nytt liv, næring og energi bland jorda med bokashi. Dette sparer deg for bå...
Etter en deilig sommer kommer høsten og da er det en ny tid i hagen. Det er nemlig nå du har mulighet til å forberede hagen på vinteren...
Siste runde med grønnsaker er høstet og nå er det snart for kjølig og mørkt til å få gjort noe særlig mer. T...
Usikker på hvordan du best bør klargjøre hagen for vinteren? Det er mye som kan gjøres! Fordel gjerne oppgavene utover, fra tidlig hø...
Høsten er på mange måter den viktigste tiden av året, da det er nå vi legger grunnlaget for neste sesong. Her er noen forslag til...
Har du fermentert det du har av hageavfall – vasket og sprayet det du behøver – også er det fremdeles litt Microferm igjen i pakken?
I oktober blandet vi høstløv og bokashi kjøkkenkompost i søppelsekker og plasserte dem i solveggen for våren: effektive lø...
August er en tid for alt: For innhøsting av godsaker fra kjøkkenhagen, naturligvis, men også for å så frø av slikt som tå...
Vi venter i spenning på at vintereplene skal bli klare. Men visste du at det er bjørner vi kan takke for at eplene er så gode?
Rådene for når plenen skal gjødsles spriker en del, men det begynner i alle fall å bli enighet om at det er viktig å gjøds...
November. Vi graver ut av årets varmbenk hvor hestemøkk og halm er blitt fantastisk herlig jord. I den jorden skal vi så nå på se...
Når kjøkkenhagen er full og det ikke er mulig å finne ledig rom i en eneste pallekarm, så kan du heldigvis snike deg til litt mer plass...
Vi bor på en fjellknaus ved fjorden: masse skog, ingen jord. Der deler vi plassen med vakre, men alltid sultne rådyr. Likevel ville vi dyrke grø...
Løv og bokashi er perfekt match. Bokashi inneholder masse næring og gode bakterier, men er relativt karbonfattig (karbonet er altså det som g...
Det er riktignok blitt august, men (med mindre du bor veldig langt nord) så er vekstsesongen likevel langt fra over! Vi gir deg noen tips til hva du kan s...
Hvert år lurer alle på hvor tidlig nypotetene kommer. Vi lurer mest på hvor sent de kan komme. Målet er nypoteter til julemiddagen.
Godt brukt og litt «sliten» krukke- og hagejord, litt biokull og litt perlite... Da har vi alt vi trenger!
Bugner det av grønne tomater som ikke vil rekke å modne? Mange velger å modne grønne tomater innendørs, men du kan også s...
Høst er hvitløkstid. Hvitløksfedd skal settes i jorden på sen-høsten, gjerne rett før frosten kommer. Forbered jorden g...
Enten du er nybegynner og drømmer om egen kjøkkenhage til våren, eller allerede er dreven hageeier, er det lurt å starte neste sesong ...
På høsten bunkrer vi gammel hagejord fra kjøkkenhagen. Den oppbevarer vi i porsjonsposer til vi skal blande bokashi og jord til vinterens ko...
Løv er gull for hageeiere generelt og for de som lager jord med bokashi spesielt. Gå på gulljakt i hagen, eller i parker og grøftekant...
Høstonna i kjøkkenhagen er høysesong for bruk av bokashi-kompost. Og vi tar i bruk bokashi i alle stadier! Fermentert bokashi (som har stå...