Slik dyrker du med bokashi

Lag jorden selv og gi hagen et skikkelig energi-kick. Jord og gjødsel laget med bokashi kjøkkenkompost er rik på næring og energi.

Hva er bokashi kjøkkenkompost?
Lett å komme i gang med bokashi
Slik lager du jord

Jord laget med bokashi kjøkkenkompost brukes som annen kompostjord: den blandes ut med vanlig jord for å tilføre næring, energi og herlig organisk materiale. 25–30 % bokashijord i annen/vanlig jord pleier å bli bra. Det varierer jo en del fra plante til plante hvor mye næring de trenger.

Graver du fermentert bokashi rett i jorden i hagen, blir det punkt-jordforbedring på stedet. Det er kjempebra! og du trenger ikke tenke på noe blandingsforhold i det hele tatt.

Bokashi i Saras kjøkkenhage

Les hele kapittelet fra Bokashiboken

Sveriges største hageblogger Sara Bäckmo har skrevet et gjestekapittel i boken Bokashi. Kjøkkenkompost for alle, om hvordan hun bruker bokashi i kjøkkenhagen sin året rundt. Sara har fått tillatelse av forlaget til å publisere hele kapittelet på sin norske blogg sarabackmo.no. Les om hvordan hun bruker bokashi i Skillnadens Trädgård!

Se hvordan Sara Bäckmo dyrker med bokashi:
Bokashi i Saras kjøkkenhage

Jordforbedring. Grunngjødsling

Grunngjødsling høst/vår

Bokashi kjøkkenkompost er super jordforbeding eller grunngjødsling av jorden: høst eller vår, eller mellom avlingene hele sesongen.

Les mer om
Grunngjødsling og jordforbedring med bokashi

Nye bed med bokashi

Vi bruker både fermentert bokashi og grillkull ladet med bokashivæske når vi bygger nytt bed på en litt vanskelig plass i bokashihagen.

Les mer om
Å bygge nye bed med bokashi

Seriedyrking med bokashi

Vi høster og sår igjen og igjen på de samme vokseplassene hele sesongen. Slik får vi mye ut av lite, lenge. Seriedyrking med bokashi.

Les mer om
Å seriedyrke med bokashi

Bokashi-gjødsel

Toppgjødsling: bokashijord

Slik bruker vi bokashi kompostjord som næring til stauder og bærbusker, og når vi planter ut i bed hvor det vokser noe fra før. Vi toppgjødsler med bokashi.

Les mer om
Å toppgjødsle med bokashi

Bokashi gjødselvæske

Hvordan brukes bokashi gjødselvæske? Kan man vite hva den inneholder? Og hvor sur er den egentlig? Les alt dette og mye mer om bokashivæsken.

Les mer om 
Bokashi gjødselvæske

Potte om med bokashi

Når spirene i pluggbrettene får egne blader/karakterblader, er det tid for å potte om. Vi bruker bokashi kompostjord i bunnen av pottene, for ekstra næring og energi.

Les mer om
Å potte om med bokashi

Bokashi i blomsterbedet

Plante ut med bokashigjødsel

Liker blomster også bokashi? Javisst! Men vi er litt gjerrige på kompostjorden i blomsterbedene hos oss. Se hvordan vi sparer på bokashi´n når vi planter ut vårblomster.

Les mer
Vi planter ut vårblomster med bokashi

Bokashi på balkongen

Bokashi på balkongen

Vi lager spiselig balkong med bokashi i sommer! Her skal vi seriedyrke grønnsaker og få max ut av liten plass, og lage jord og gjødsle med bokashi såklart.

Les mer om
Bokashi på balkongen

Dyrke mat på balkong

Nå fyller vi den store plantekassen på bokashibalkongen! Med ladet grillkull, neslerester, bokashi og jord. Og så planter og frø. Slik får vi max ut av plassen:

Les mer om
Å dyrke mat på balkong

Lag jord i balkongkrukkene

Dette trikset passer perfekt på balkongen – og på terrassen eller i drivhuset eller der du måtta ha sommerkrukkene. Lag kompostjord i dem!

Les mer om
Å lage jord rett i krukkene på sommeren

Lykke til i hagen – med bokashi!

/ah, bokashinorge.no