Hva skal du dyrke? Bladgrønnsaker er alltid gøy og ganske så enkelt å få til. Her får du mange gode tips!
Mina har brukt bokashi på ulike måter i hagen. Til å gjødsle opp pallekarmer og bed, til å lage nye bed, og til punktforbedring r...
Har du lyst til å komme i gang med å dyrke egne grønnsaker, men føler deg litt overveldet og vet ikke helt hvor du skal begynne? Vi ha...
Få oversikt over frøposene dine! Gå gjennom og noter ned frø du trenger flere av, hva som skal sås når og hva du eventuelt...
Vi forkultiverer dill, salater, beter og reddiker innendørs, tidlig i januar. Det meste skal plantes ut i varmbenken i slutten av februar – og derm...
Da høstsådden med spinat begynte å spire for tidlig, bestemte vi oss for å vinterså spinatfrø i en bunnfrossen bokashi jor...
Ettersom dyrkeflatene er små på balkongen, må vi være litt lure for å få mest mulig mat ut av den lille plassen vi har. Derf...
Å kunne høste ferske blader til en salat, rett utenfor døra er både gøy og økonomisk. Blader og urter er dyre i innkjø...
Nei, ikke alle planter overvintrer i drivhuset. Man får regne med litt svinn. Det som overrasker, er HVILKE planter som hadde bukket under da vi lø...
Vi sår og høster og sår – igjen og igjen – på de samme vokseplassene i kjøkkenhagen. Slik får vi mye ut av lit...
Vi som slett ikke dyrker ALT vi spiser av grønnsaker i egen kjøkkenhage, må gjøre noen valg for hver sesong: hva skal vi dyrke selv i...
Spinat er så godt, sunt og anvendelig at vi kan rett og slett ikke få nok spinat hos oss. Derfor bestiller jeg hjem big-pack frøposer og pepr...
De aller fleste av oss gjør nøyaktig samme feil, hvert eneste år; vi sår mye mer på våren enn vi har plass til inne. Ikke ...
Vi ble advart: «Ikke så mangold på vinteren, den går i blomst!» Vi hørte ikke på advarslene i fjor. Ikke året f...
Sesongens andre generasjon kålmøll skal være i full aktivitet. Vi har så langt ikke sett noe til dem, men første generasjon gjor...
Frø av salater, spinater og grønnkål (blant annet!) kan du så ute fra desember til mars. Eller du kan vente til våren.
Vi overvintrer salater, spinat, vinterportulakk, brønnkarse og mangold i en iskald drivhustunnel på Nesodden. Se hvordan det har gått til nå...
Vi tenker det samme hver høst og tidlig vår – kanskje er egentlig den beste tiden i kjøkkenhagen når det er litt kjølig i...
Overvintring av sommersådde småplanter og nedklipte salater og annet bladgrønt, er lettvint og gir fantastisk uttelling til våren. Det ...
I år begynte vi å spise salat fra varmbenken tidlig i mars. I fjor hadde vi feldsalat og brønnkarse fra kjøkkenhagen til lunsj 22. des...
Vi fråtser i egendyrket salat fra april til oktober. Den salaten som kommer aller først, er sådd på sensommeren året før; ...
Det er riktignok blitt august, men (med mindre du bor veldig langt nord) så er vekstsesongen likevel langt fra over! Vi gir deg noen tips til hva du kan s...
Det er spennende og litt nervøst å dyrke et nytt sted i helt nyanlagt kjøkkenhage: vil jorden vi har forberedt «gi» nok? Hvordan...
I høst fylte vi drivhustunnelen med små salat- og spinatplanter for overvintring under fiberduker og plastlokk. Uten varme. Mange måneder (og...
Mens sommersola steker begynner vi å forberede høsten og vinteren i bokashihagen: sommeren er den nye våren! Vi sår og planter ut nytt ...