Våre dyktige pakkere hos Remontér Attføring tar en velfortjent juleferie, og vi vil derfor ikke sende ut varer i uke 52 og uke 1. God jul!
Bokashi på vinteren gir litt nye utfordringer, men det finnes gode løsninger på det meste.
Vi får hverken gravd, luket eller plantet akkurat nå. Jorda er stivfrossen og hard, godt gjemt der nede under et tykt lag av snø. Men tiden d...
Det er ingenting som er søppel før vi kaster det..! Jeg pleier faktisk å samle litt på "søppel". Ikke i urovekkende mengder, me...
Vi har sortert frøposene. Nå står vi med en bunke restefrø av ulike kålsorter, salater, ruccola, beter og dill. Noe er utgå...
Biokull er bra både for kloden og for jorden i hagen din. Biokull i jorden binder fuktighet (hindrer uttørking), binder og avgir næring i lan...
Vi har snakket mye om å vinterså grønnsaker. Fra spinat og salat, til gulrot og dill… Men du kan like gjerne vinterså blomster!
Vinter, snø og frost gir litt ekstra utfordringer når du skal lage bokashikompost av matavfallet. Når fermentert bokashi skal blandes med jor...
Vi ble advart: «Ikke så mangold på vinteren, den går i blomst!» Vi hørte ikke på advarslene i fjor. Ikke året f...
Spinat er så godt, sunt og anvendelig at vi kan rett og slett ikke få nok spinat hos oss. Derfor bestiller jeg hjem big-pack frøposer og pepr...
Hvis du lurer på hvor du skal gjøre av fermentert bokashi på høsten og vinteren, er det et kanontips å blande det med løv...
Tomaten Vilma er en mikrobusk, altså en lavtvoksende tomatplante, som vokser fint under vekstlys inne og trives godt i vinduskarmen. Vi sår henne i ...
I høst fylte vi drivhustunnelen med små salat- og spinatplanter for overvintring under fiberduker og plastlokk. Uten varme. Mange måneder (og...
Noen planter og busker tåler dårlig de kalde og sure vinterne i Norge. For å unngå at plantene og busker skal få frostskader eller...
Ja, når det er vinter og vi bare venter på våren er det fortsatt masse som kan gjøres for å forbedrede årets dyrkesesong. M...
Næringsrik jord er viktig for både inneplanter og hagen. Men visste du at du enkelt kan lage jord innendørs? Innendørs jordfabrikk i e...
Er bokashibøtta full og du trenger å bruke den umiddelbart kan bokashien oppbevares i en lufttett beholder, til du har mulighet til å blande ...
Mange bokashi-relaterte oppgaver er litt enklere å gjennomføre om sommeren, det må vi bare innrømme. For eksempel føles det mer...
Bokashi om sommeren er så enkelt. Fylle bøtta – vente litt – ned i jorda – vente litt til – ferdig! Bokashi om vinteren fø...
Visste du at du enkelt kan lage dekorativ og næringsrik mat til fuglene helt selv. Fuglene vil elske disse egenproduserte meisebollene og hva er vel hygge...
Tidlig i februar passer det fint å så chili og paprika, og så kan du dyrke mikrotomater i vinduskarmen om du vil.
Vi forkultiverer dill, salater, beter og reddiker innendørs, tidlig i januar. Det meste skal plantes ut i varmbenken i slutten av februar – og derm...
Da høstsådden med spinat begynte å spire for tidlig, bestemte vi oss for å vinterså spinatfrø i en bunnfrossen bokashi jor...
Det er frost i varmbenken. Den uvanlige og relativt sene sprengkulden får ta noe av skylden, men det meste må vi ta på vår egen vinterka...
Vi overvintrer salater, spinat, vinterportulakk, brønnkarse og mangold i en iskald drivhustunnel på Nesodden. Se hvordan det har gått til nå...
Jeg dropper risten i bøtta på vinteren og lagrer bokashivæsken i biokull isteden. Dermed får jeg både bedre plass i bøtta,...
I julen spiser vi litt annen mat enn resten av året og vi pynter huset med mye materialer som faktisk kan komposteres. Men hva kan du egentlig ha i bokash...
Mange lurer på hva de skal gjøre med overskuddet av bokashivæsken når det ikke vokser særlig mye som trenger gjødsel. Da e...
Frø av sommergulrøtter tåler frossen jord og kulde godt. Ofte bedre enn våre stivfrosne fingre som skal så dem. I år prø...
På vinteren lagret vi fermentert bokashi i lufttette kasser ute, uten å blande med jord.. Vi laget også jordfabrikker med nesten bare hø...
Vi lager kompostjord rett i krukkene på vinteren! Med bokashi, løv og gammel potte- eller hagejord. Det blir fantastisk næringsrike vekstplas...
Med bokashi kjøkkenkompost kan du lage næringsrik kompostjord av matavfallet ditt hele vinteren. Inne. Det er lett, går raskt og lukter ikke ...
Å lagre bokashi i søppelsekker gjennom vinteren er kanskje den aller enkleste formen for oppbevaring. Det er også en veldig fleksibel lø...
Lag bokashikompost av matavfallet ditt i vinter! Og møt våren med et lager av miljøvennlig, egenprodusert og svært nærings- og e...
Ho-ho-ho! Vi fikk en kort mildværsperiode midt i kuldegradene. Da stakk vi ut og quickfixet i kjøkkenhagen etter frosten. Med en enkel snuoperasjon...
Så frø i kald jord på senhøsten og vinteren! Og nyt tidlige(re) avlinger til våren.
Til våren er det nok annet å gjøre i kjøkkenhagen – vi sår det vi kan om vinteren! Vent til temperaturen har ligget stabil...
Vi elsker å vinterså ute: spinat og salater, gulrøtter, kål og pastinakker. Men tomater?!
Det er praktisk å vinterså grø...
Når du skal vinterså frø ute bør du helst ha stabil kulde. Det kan gjerne være grisekaldt! Men noen ganger byr vinteren på...
Nei, ikke alle planter overvintrer i drivhuset. Man får regne med litt svinn. Det som overrasker, er HVILKE planter som hadde bukket under da vi lø...
Er du usikker på hva du skal gjøre med bokashivæsken om høsten og vinteren? Vi har noen tips om hva du kan gjøre med den herlig...
Vi forbereder vinteren i bokashihagen. Bokashi-kompost i alle stadier går i jorden, og så sår vi. Vintersesongen starter i august og september...
Vi tenker det samme hver høst og tidlig vår – kanskje er egentlig den beste tiden i kjøkkenhagen når det er litt kjølig i...